Bu zamanda güz fasulyesimi olur demeyin biz burada hala çıtır çıtır bu güzel fasulyeleri bulabiliyoruz. Hemde yazınkilerden daha taze.
1/2 kg taze fasulye
1 ad soğan
1 ad. havuç
3 ad. domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağ
1/2 çay kaşığı şeker
tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle fasulyeleri temizliyoruz. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri doğruyoruz. Soğanımızı temizleyip yemeklik doğruyoruz. Havucu sıyırıp yarım ay şeklinde doğruyoruz.
Tencereye yağımızı koyup soğanımızı ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz, ardından havuçları ve salçayı ilave ediyoruz. Fasulyeleri ilave edip tuzunu atıyoruz ve üzerine domateslerini ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
9 yorum:
Ellerine sağlık canım,Enfes görünüyor, İyi pazarlar canım.
sevgilerimle.
Ablaaaa fasülyeye asla dayanamam elle
rine sağlık sevgiler...
misler gibi görünüyor ellerine sağlık ferkay ablacığım...
sıcaklar bitti bende taze fasülye pişirmeyi bıraktım ama şimdi gözüme çok leziz göründü,eline sağlık Ferkaycım.
Feray'cım ellerine sağlık, afiyetler olsun..
elinize sağlık , ohhh :)
ve daha lezzetli geliyoru bana son baharın sebzeleri,ellerine sağılık canım.
of of bayılırım,buzluktan çıkarıp yapsammı ki bu akşam ?:)eline sağlık ablacım..
Fasulye mümkünse hep zeytinyağında kalsın. Kurusuyla pek aram yok. Ellerine saglık Ferayım
Yorum Gönder